Kronologija Tenis Centra Zaprešić

Današnji Tenis centar, pod imenom Tenis Centar Zaprešić preimenovan je od Tenis Klub Lamaki, koji je osnovan 20.05.1995. te je s tim imenom djelovao do 23.07.2015, kada je promjenjeno ime u Tenis Centar Zaprešić, s adresom Mirka Bogovića 53a, 10290 Zaprešić, OIB: 79354579773. Kao takav upisan je u ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji, pod klasom: UP/I-230-02/15-02/904.

Od osnutka samog Tenis Kluba Lamaki, uspostavljena je teniska škola za djevojčice i dječake i naravno kadete i juniore. Lamaki je imao zapažene rezultate i visoko rangirane igrače, ne samo u Hrvatskoj, već i na internacionalnom planu te na europskoj teniskoj asocijaciji ETA. Važno je reći da je 2008. godine hrvatska juniorska reprezentacija osvojila prvenstvo Europe u Čehoslovačkoj, gdje je u igri sudjelovao tadašnji igrač, a današnji trener Vedran Ljubičić, koji je i bio proglašen za sportaša godine Zagrebačke županije i središnje Hrvatske.

Isto tako, od samog početka Tenis Centar Zaprešić uredno je prijavljen u svim za to relevantnim institucijama, naravno i Hrvatskom teniskom savezu. Od 1995. godine sve do promjene imena održava u sklopu Teniskog Saveza Hrvatske turnire od 10-18 godina.

Od internacionalnog značaja je što se svake dvije godine održava turnir Sutla-Sotla na kojem sudjeluju poznata imena iz sporta i politike dviju država, Slovenije i Hrvatske.

Nakon preimenovanja iz Tenis Kluba Lamaki u Tenis Centar Zaprešić, uglavnom sve ostaje isto te Tenis Centar Zaprešić preuzima kompletan sustav i nastavlja sa svim djelatnostima koje je promovirao Lamaki.

Školovali smo na Visokoj trenerskoj školi našeg trenera Ivana Sadikovića koji je danas uspješan trener ženske juniorske reprezentacije u Kini. Isto tako, školujemo trenera Petra Lackovića koji je u završetku Visoke trenerske škole. Naš spomenuti igrač i trener Vedran Ljubičić također će se školovati.

Ovime želimo prikazati da naša škola tenisa radi veoma stručno te u samom sustavu škole imamo četrdesetak sudionika.

Naš dosadašnji predsjednik bio je gospodin Alan Labus koji je sada na mjestu zamjenika gradonačelnika Zaprešića te bi kao takav bio u sukobu interesa, stoga se isti razdužio na skupštini Tenis Centra Zaprešić, a novim predsjednikom imenovan je gospodin Stjepan Mihaliček.